Gemakkelijk je pelletkachel vervangen

Als enige Nederlandse fabrikant van pelletkachels, krijgen wij regelmatig de vraag: “kan ik mijn huidige pelletkachel vervangen door een Duroflame pelletkachel?”

Een heel logische vraag. Veel consumenten beginnen met een eenvoudige pelletkachel. Na enige tijd ontdekt men de voordelen van een pelletkachel, maar wordt gezocht naar een pelletkachel met een betere afwerking of hoogwaardigere uitstraling. Ook komt het voor dat de vorige pelletkachel langzaamaan storingen begint te vertonen.

Je hebt een oudere pelletkachel die kapot is of gewoon te oud. Wat nu? Zo lang mogelijk met je spullen doen en apparaten repareren is bijna altijd het beste voor het milieu. (Pellet)kachels zijn een uitzondering: die kan je beter wel vervangen. We leggen je graag uit waarom:

Beter voor je omgeving: Zuiniger, meer efficiënt

Wat is nou beter voor het milieu: een oude/kapotte pelletkachel laten repareren of het vervangen voor een zuinige nieuwe? Er zijn 2 dingen belangrijk: ten eerste, hoeveel energie en grondstoffen kost het om een nieuwe kachel te maken? Ten tweede, is een nieuwe kachel veel zuiniger dan wat je nu hebt?

Pelletkachels zijn de laatste jaren aanzienlijk zuiniger geworden, zijn goedkoper in gebruik en een stuk efficiënter. Onze pelletkachels zijn schoon en duurzaam en dus is ons productieproces dat ook. Met ons gevarieerde team van vakspecialisten zijn we continu alert op hoe we ons eigen proces kunnen verbeteren om de duurzaamheid van ons productieproces te waarborgen.

De argumenten om voor een vernieuwing te kiezen:

Verbruik & Rendement
Vervang de oude kachel door eentje met een stuk hoger rendement. Een nieuwe kachel beschikt over de meest recente verbrandingstechnologie en is daardoor een stuk efficiënter.  
Alles over verbruik, rendement en vermogen
Onderhoud
De hoeveelheid onderhoud die je hebt aan de oude kachel begint sterk toe te nemen en lijkt het gewoonweg niet meer waard.  
Alles over pelletkachel onderhoud
Geluid
Nieuwe pelletkachels zijn veel stiller, zonder het vervelende geluid van harde ventilatoren.  
Alles over stille pelletkachels
Design
Je bent het uiterlijk van de oude kachel beu en wilt een ander ontwerp.  
Alles over moderne design pelletkachels
Slijtage & Techniek
De oude kachel vertoont enkele gebreken waardoor de totale ervaring een stuk minder is. Daarnaast beschikt het niet over de moderne technieken zoals timers, bediening op afstand, automatische temperatuur regeling en rendement optimalisatie.  
Alles over innovatieve technieken

Je oude kachel vervangen is simpel, snel en voordelig

Toen je jouw pelletkachel aanschafte, kocht je niet alleen de kachel zelf; je koos voor de plaatsing van een verwarmingsapparaat in je woning. De installatie was écht maatwerk. Er werd een goed rookkanaal geïnstalleerd, gekozen op een goede en handige plek.

Die investering heb je gemaakt en gelukkig hoef je die niet weer te maken. Het vervangen van je oude kachel voor een nieuwe pelletkachel is simpel, zonder uitgebreide installatie.

Wat zijn de kosten?

Vóóraf kunnen we online de huidige installatie beoordelen. Als blijkt dat de installatie aan de meest recente normen voldoet, dan hanteren we een afgesproken bedrag voor de plaatsing en aansluiting van uw nieuwe Duroflame pelletkachel.

Wat zijn de zorgen?

Het plaatsen van een nieuwe pelletkachel is technisch gezien een nieuwe installatie. En een nieuwe installatie moet voldoen aan verschillende voorschriften, o.a. aan de NEN 2757-01: 2019/NPR 2758. Dat is geen enkel probleem, sterker nog: als een rookkanaal al jaren gebruikt is, is het helemaal geen verkeerd idee om het eens grondig te laten nakijken door een vakkundige installateur.

Praktisch is het een overzichtelijke klus: onze Duroflame pelletkachels kunnen probleemloos worden aangesloten op uw bestaande rookgasafvoer. Onze installateurs zorgen dat de kachel naadloos aansluit, ongeacht hoogteverschil van de pelletkachel of diameter van de afvoerbuis.

Heb je al een pelletkachel-rookkanaal?

Ben je al in het bezit van een pelletkachel en nu toe aan een volgende stap? Een Duroflame pelletkachel past op praktisch alle bestaande pelletkachel-rookkanalen.

Plug-and-play wordt het nooit helemaal, maar als je een goede, degelijke rookgasafvoer en luchttoevoer hebt die voldoet aan de actuele voorschriften, sluiten wij graag je nieuwe Duroflame pelletkachel voor je aan. Dan vertellen we meteen alle ins- en outs van deze nieuwe eyecatcher in je woonkamer.
Leveringskosten incl. aansluiten: € 150,-

Ander type kachel vervangen voor pelletkachel

We komen vaak situaties tegen waarin een oude houtkachel, gaskachel of ander verbrandingsapparaat wordt vervangen of al is verwijderd. Het rookkanaal is er meestal nog, zodat de installatie van een pelletkachel snel en relatief voordelig kan worden uitgevoerd.

Hier vind je alle informatie over het vervangen van een houtkachel door een pelletkachel.

Hier vind je alle informatie over het vervangen van een gaskachel door een pelletkachel.

Heb je een ander rookkanaal?

Is er in je huis al een bestaand rookkanaal? Bijv. voor een oude open haard (met schouw), houtkachel of gaskachel? Het aansluiten van je moderne Duroflame pelletkachel is geen probleem.

Onze installateurs voeren een flexibele buis door het bestaande rookkanaal. In de kamer (als je geen schouw hebt) kijk je tegen een stijlvolle zwarte buis aan. De schoorsteen wordt voorzien van een trekkap, de pelletkachel wordt voorzien van verse luchttoevoer van buiten voor een optimaal verbrandingsproces.
Installatiekosten: ca. € 1095,-

Ons advies: bereken je prijs

Wil je gratis & vrijblijvend weten waar je aan toe bent?
Dan raden we je aan om een prijsberekening uit te voeren. Je krijgt direct online een prijsindicatie. Wil je deze vastleggen? Dan neemt onze specialist de situatie op – desgewenst op afstand d.m.v. videobellen, en brengt een definitieve offerte uit. Want een Duroflame pelletkachel verdient een vakkundige installatie op maat!

Prijs direct berekenen

Meer weten over installatiekosten pelletkachels?

Bekijk onze tarievenpagina en bereken zelf je installatiekosten.