Ruimte is rust

Als je op zoek bent naar een effectieve en betaalbare manier om je kamer te verwarmen, kan een kleine pelletkachel de ideale oplossing zijn. Een compacte pelletkachel is een geweldige manier om een kleine kamer, vakantiehuis of tiny house op een energiezuinige manier te verwarmen.

Een kleine pelletkachel is uitermate geschikt om onder een huidige schouw of schoorsteenmantel te plaatsen, en is een economische, milieuvriendelijke en efficiënte manier om een kleine ruimte te verwarmen.

Neem de bijvoorbeeld de Rembrand T3. Deze mijlpaal in functionele architectuur smelt weg in zijn omgeving op een tijdloos mooie en elegante manier. Klein, stil en toch zeer behaaglijk. Met zijn subtiele aanwezigheid weet de Duroflame Rembrand T3 iedere ruimte probleemloos te verwarmen.

Een andere kleine ruimtebespaarder is de Abel waarbij de rookgasafvoer zowel aan de bovenzijde als aan de achterzijde aan te sluiten is. Hierdoor is die vrijwel altijd goed te plaatsen, zelfs in de moeilijkste ruimtes.

Onze kleine pelletkachel modellen stellen je in staat om een pelletkachel te houden op plaatsen waar je misschien niet aan had gedacht.

Hoe klein is een kleine pellet kachel?

Een kleine pelletkachel is maximaal 70 cm hoog en soms zelfs nog lager, zoals bijvoorbeeld de Duroflame Rembrand. Het past vrij knus in krappe ruimtes en heeft niet de enorme spelingen van grotere pelletkachels en houtkachels nodig.

Verwarmt een kleine pelletkachel dan nog wel voldoende? Absoluut.

Met een minimaal vermogen van 2.5 kW en maximaal vermogen van 6.1 kW, hebben onze kleinste pelletkachels de perfecte range in vermogen voor een optimale temperatuurregeling.

Je hoeft je geen zorgen maken dat het niet warm genoeg kan worden, terwijl je ook geen risico loopt dat de temperatuur op de thermostaat overschreden wordt. Ideaal voor de kleine(re) leefruimtes.

Compact tegen de muur aan

Onze Abel pelletkachel kan ook strak tegen de muur aan geplaatst worden omdat de rookgasafvoer ook aan de bovenzijde aangesloten kan worden. Dit maakt deze pelletkachel bijzonder geschikt in de kleine ruimte.

Het zogenaamde wandmodel heeft de mogelijkheid om de rookgasafvoer naar keuze boven op de kachel aan te sluiten waardoor je niet meteen vanaf de achterzijde door de muur hoeft te kanaliseren.

De kleinste pelletkachels die je kunt kopen:

Pelletkachel Duroflame Rembrand T3

 • Ideaal voor de kleine ruimte
 • Gietijzeren brandpot voor een mooier vuurbeeld
 • Fluisterstil: Geen convectieventilator en “Silent shut down”-feature
 • Super eenvoudige bediening “Easy Control” met een draaiknop

Bestel de Rembrand T3

Pelletkachel Duroflame Carré T3

 • Fluisterstil: geen convectieventilator en “Silent shut down”-feature
 • Super eenvoudige bediening “Easy Control” met een draaiknop
 • Strak design en klein van formaat
 • Geschikt voor zowel oudere woningen als nieuwbouw

Bestel de Carré T3

Pelletkachel Duroflame Abel

 • De rookgasafvoer is zowel aan de bovenzijde als aan de achterzijde aan te sluiten
 • Handige 5 knops- bediening met display uit het zicht
 • Natuurlijke convectie van warme lucht dankzij warmtewisselaar
 • Vermiculieten bekleding in verbrandingskamer voor betere verbranding

Bestel de Abel