Wat kost de installatie van een pelletkachel?

Als enige Nederlandse fabrikant van pelletkachels, krijgen wij regelmatig de vraag: “wat kost de installatie van een pelletkachel?”.

Een heel logische vraag, een pelletkachel is immers geen plug-and-play-product. Het is een geavanceerd apparaat dat een luchttoevoer en een professioneel aangelegd rookkanaal nodig heeft om goed en veilig te kunnen functioneren. Een installatie moet voldoen aan verschillende voorschriften, o.a. aan de NEN 2757-01: 2019 / NPR 2758.

 

Maatwerk

Een installatie is écht maatwerk: soms moet de buis net even om een obstakel heen gelegd worden. In een ander huis moet een rookkanaal net weer even hoger gemaakt worden. Toch hebben we drie veelvoorkomende situaties uitgewerkt, om je een idee te geven van de werkzaamheden en kosten. In alle gevallen kunnen we je aanraden om een gratis en vrijblijvende offerte op maat op te vragen.

Situatie 1: Ik heb al een pelletkachel-rookkanaal

Ben je al in het bezit van een pelletkachel, en nu toe aan een volgende stap? Een Duroflame-pelletkachel past op praktisch alle bestaande pelletkachel-rookkanalen.

Plug-and-play wordt het nooit helemaal, maar als je een goede, degelijke rookgasafvoer en luchttoevoer hebt die voldoet aan de actuele voorschriften, sluiten wij graag je nieuwe Duroflame pelletkachel voor je aan. Vertellen we meteen alle ins- en outs van deze nieuwe eyecatcher in je woonkamer.
Leveringskosten incl. aansluiten: € 150,-

Situatie 2: Ik heb al een ander rookkanaal

Is er in je huis al een bestaand rookkanaal? Bijv. voor een oude open haard (met schouw), houtkachel of gaskachel? Het aansluiten van je moderne Duroflame pelletkachel is geen probleem.

Onze installateurs voeren een flexibele buis door het bestaande rookkanaal. In de kamer (als je geen schouw hebt) kijk je tegen een stijlvolle zwarte buis aan. De schoorsteen wordt voorzien van een trekkap, de pelletkachel wordt voorzien van verse luchttoevoer van buiten voor een optimaal verbrandingsproces.
Installatiekosten: ca. € 1095,-

Situatie 3: Nieuw rookkanaal, schuin dak

In jouw woning met schuin dak en houten verdiepingsvloeren, leggen we een modern en veilig rookkanaal aan. Onze ervaren installateurs doen het met een glimlach.

Vanuit de pelletkachel loopt een stijlvolle zwarte buis naar boven. Op de verdiepingen wordt gewerkt met dubbelwandige pijp, die wordt omtimmerd met brandwerend plaatmateriaal, geheel conform de laatste bouwvoorschriften. In het pannendak wordt een doorvoer gemaakt voor de rookgasafvoer, die net boven de nok van het huis uitkomt. De luchttoevoer wordt zo aangelegd dat frisse lucht van buitenaf komt, voor een optimale verbranding.
Installatiekosten: ca. € 1.995,-

Situatie 4: Nieuw rookkanaal, plat dak

In jouw woning met plat dak en betonnen verdiepingsvloeren, leggen we een modern en veilig rookkanaal aan. Onze ervaren installateurs doen het met een glimlach.

Vanuit de pelletkachel loopt een stijlvolle zwarte buis naar boven. Met een diamantboor wordt nauwgezet een gat door de verdiepingsvloer geboord, om het rookkanaal verder omhoog te leiden. Op de verdiepingen wordt gewerkt met dubbelwandige pijp, die wordt omtimmerd met brandwerend plaatmateriaal, geheel conform de laatste bouwvoorschriften. In het platte dak wordt een doorvoer gemaakt voor de rookgasafvoer, die net boven de nok van het huis uitkomt. Je bitumen, EPDM of PVC-dakbedekking wordt uiteraard weer vakkundig waterdicht gemaakt. De luchttoevoer wordt zo aangelegd dat frisse lucht van buitenaf komt, voor een optimale verbranding.
Installatiekosten: ca. € 1.595,-

Ons advies: offerte op maat

Wil je gratis & vrijblijvend weten waar je aan toe bent?
Dan raden we je aan om een offerte aan te vragen. Een specialist neemt de situatie op – desgewenst op afstand d.m.v. videobellen, en brengt een offerte uit. Want een Duroflame pelletkachel verdient een vakkundige installatie op maat!

Offerte aanvragen