Hoe het begon

In 2014 is Duroflame opgericht door Aldrik Sebens. Van meet af aan onderscheidde deze oer-Hollandse, goedlachse kaaskop zich op de pelletkachelmarkt met stijlvolle producten die qua design sterk lijken op ‘gewone’ houtkachels. Het grote verschil is uiteraard dat Duroflame pelletkachels vele malen schoner, veiliger en duurzamer zijn. Met veel plezier en enthousiasme is Aldrik nog altijd verantwoordelijk voor het designproces; alle kachelontwerpen komen van zijn hand. Met zijn uitgesproken visie heeft Aldrik zijn bedrijf in de afgelopen jaren als internationale speler op de pelletkachelmarkt weten te positioneren.

Dit mag jij als klant van ons verwachten

Stijlvolle en duurzame pelletkachels ontwikkelen is waar de vooruitstrevende ambachtslieden van Duroflame zich dag in, dag uit mee bezig houden. We bieden pelletkachels waar we volledig achter staan, ontwikkeld in een schone, moderne fabriek waar we met plezier werken. Om dit mogelijk te maken hebben we vijf kernwaarden die we graag met je delen en waar je ons altijd aan mag houden.

1. Producten van Hollandse bodem

Duroflame houdt haar productieproces zoveel mogelijk in eigen land. Zo zorgen we dat de Nederlandse maakindustrie blijft bestaan. Ook kunnen we de kwaliteit van onze producten op die manier beter waarborgen. Hollandse ambacht pur sang, maar dan in een nieuw jasje.

2. We doen geen concessies

Niet op het design en niet op de kwaliteit. In onze modern uitgeruste fabriek in het Groningse Bedum ontwerpen, ontwikkelen en schaven we net zo lang tot we het juiste gevoel te pakken hebben: de perfecte balans tussen design en techniek.

3. We focussen op design

Traditionele pelletkachels zijn doorgaans grote, logge apparaten. Wij beloven dat iedere Duroflame kachel een aanvulling is op het interieur. Of dat nu landelijk, industrieel of gewoon oer-Hollands is: we hebben voor iedere interieurstijl een geschikte pelletkachel.

4. Ons productieproces is duurzaam

Onze pelletkachels zijn schoon en duurzaam en dus is ons productieproces dat ook. Met ons gevarieerde team van vakspecialisten zijn we continu alert op hoe we ons eigen proces kunnen verbeteren.

5. Wij zijn innovatief

De continue focus op hoe het efficiënter, duurzamer en schoner kan, maakt van Duroflame een innovatieve speler op de markt van pelletkachels. Die innovatie- drang zie je ook terug in onze moderne fabriek in Bedum. De pelletkachels van Duroflame worden vervaardigd met geavanceerde machines. En bestaat de machine die we nodig hebben om onze pelletkachels te ontwikkelen niet? Dan maken we ‘m zelf.

Spreekt ons verhaal jou aan? Kijk dan snel welke kachel bij jouw interieur past!

Bekijk onze pelletkachels