Welk model pelletkachel past bij mij?

Ontdek in 2 minuten welke Duroflame pelletkachel het best bij jou past. Doe onze zelftest.

Ontdek jouw model

Zo werkt een pelletkachel

De Duroflame pelletkachels branden op houtkorrels, ook wel pellets genoemd. Nadat je het reservoir van de Duroflame kachel hebt gevuld met pellets en de pelletkachel hebt aangezet, gebeurt er van alles binnenin de kachel. Dit proces kun jij niet zien, maar het resultaat ervan merk je wel direct in de vorm van een aangename warmte in huis. Zo ziet het verbrandingsproces er uit:

In de kachel zit een speciale vijzel, die de pellets omhoog brengt en in de brandpot laat vallen. Onderin de brandpot zit een gloei- element die de pellets automatisch ontsteekt. De speciale rookgasventilator zorgt voor de benodigde verbrandingslucht, door de lucht door de kachel en de brandpot heen te zuigen en de rook vervolgens meteen naar buiten te blazen. Op deze manier is er altijd een onderdruk in de kachel en kan er geen rook ontsnappen.

Zodra de pelletkachel goed brandt, schakelt het gloei-element weer uit. De warmtewisselaar neemt de warmte van de vlammen over en geeft deze over aan de ruimte doormiddel van convectie. Dat houdt in dat de lucht in de ruimte verwarmd wordt en circuleert. Convectiewarmte zorgt voor een ‘egalere’ warmte dan stralingswarmte van een ouderwetse houtkachel, waardoor het in de gehele ruimte aangenaam warm is (en niet alleen rondom de kachel). De pelletkachel verspreidt de warmte met of zonder ventilator, afhankelijk van het model.

Op het display van de pelletkachel stel je de gewenste temperatuur in, evenals het vermogen van de pelletkachel. De kachel zorgt er zelf voor dat de temperatuur niet te hoog of te laag is. De verbrandings- lucht wordt door middel van een rookgasventilator naar buiten afgevoerd. Het enige dat jij nog hoeft te doen is genieten van de aangename warmte die de pelletkachel in jouw woning verspreidt.

De voordelen van een pelletkachel

Gezonder
Een pelletkachel produceert zo’n 80% minder fijnstof dan de traditionele houtkachel. Daarmee is een pelletkachel een duurzame keuze voor jou, je huisgenoten én je buurt.
Beter voor het milieu
Een pelletkachel brandt op pellets: houtkorrels gemaakt van snoeihout of zaagsel van houtbedrijven. De verbranding van houtkorrels is schoon en leidt tot minder uitstoot van CO2.
Programmeerbaar
Jij bepaalt zelf wanneer je kachel aanspringt en wanneer hij weer uit moet gaan. Thuiskomen in een huis waar het aangenaam warm is en waar de kachel al gezellig brandt; wie wil dat nou niet?
Besparen
Met een pelletkachel in huis bespaar je flink op stookkosten. Hoeveel je bespaart is afhankelijk van de woning, de plek van de pelletkachel, het gebruik en het type kachel.

Duroflame productieproces

Duroflame pelletkachels zijn kachels van Hollandse bodem. Door het productieproces volledig in eigen hand te houden, zorgen we dat de maakindustrie in Nederland blijft. Onze pelletkachels zijn schoon en duurzaam en dus is ons productieproces dat ook. Zo:

  • Onderzoeken we voortdurend hoe we het productieproces efficiënter kunnen inrichten, zodat we het milieu minder belasten.
  • Streven we continu naar een prettige werkomgeving voor onze mensen. We zijn er namelijk van overtuigd dat de kwaliteit van de werkomgeving bepalend is voor de kwaliteit van uw pelletkachel.
  • Beperken we het transport zoveel mogelijk, door alles in eigen fabriekte produceren. Op die manier draagt Duroflame haar steentje bij aan de CO2 reductie.

Bekijk onze pelletkachels